Sportkampen
*- : bij deze kampen is er opvang mogelijk. De opvang (via de afdeling sport) kan u bij inschrijving aanvinken of nadien telefonisch aanvragen
*-* : bij deze kampen is opvang mogelijk. De opvang (via de club) dient bij de club aangevraagd te worden (zie praktische info)

cricket & tafeltennis, badminton * -

2004 - 2008 Hasselt CC
Sporthal Kiewit
Tulpinstraat 42, 3500 Hasselt
16 vrije plaatsen
19/S123
Gaat door op:
08/07/2019 tot 12/07/2019
Van 10:00 tot 15:30
Prijs: € 50.00
i.s.m. Hasselt Cricket ClubCricket is na voetbal de populairste sport ter wereld en wordt beoefend in alle continenten van de wereld. Het is een balsport waarbij punten worden gescoord door heen en weer te lopen over de cricket pitch (een run). Het is een teamsport voor zowel jongens als meisjes van alle leeftijden en niveaus. Tijdens het cricket-sportkamp leer je wat een Bat, Swing, Wicket en Pitch is. Je leert hoe je de bat moet vasthouden en hoe je een bal kan slaan. Verder leer je hoe je een bal moet werpen (bowlen), vangen (fielden) en laten swingen. Je leert de basistechnieken van cricket, alsook een aantal spelregels en tactieken om zo te komen tot het spelen van wedstrijdjes. Er wordt gewerkt aan verschillende vaardigheden die ook voor alle andere sporten belangrijk zijn (Oog-hand coördinatie, timing, spurten-lopen, bal vangen, strategisch denken enz.). Dit is ook een uitzonderlijke kans om kinderen kennis te laten maken met Engelse termen. Het cricketmateriaal wordt voorzien.Er zijn geen specifieke benodigdheden. Voorzie wel aangepaste en sportieve kledij (geen jeansbroeken) en sportschoenen.
Tafeltennis & badminton: je speelt dagelijks een uurtje badminton en een uurtje tafeltennis. Je krijgt initiatie in beide sporten. Indien je over eigen materiaal (badmintonracket en/of tafeltennispallet) beschikt, mag je dit meebrengen. We hebben materiaal ter beschikking voor kinderen die niet over eigen materiaal beschikken. Zorg voor een paar propere schoenen voor de sporthal.

KLEDIJ EN SCHOENEN: voorzie aangepaste, sportieve kledij (een rokje, kleedje of jeansbroek sport niet zo makkelijk) en sportieve schoenen (geen sandalen of winterlaarzen!). Sommige kampen gaan volledig buiten door. Pas je kledij aan de weersomstandigheden aan. Regenjas of zonnecrème en een petje zijn soms geen overbodige luxe! Buitensportkampen (zomer): voorzie zonnemelk, muggenmelk en controleer regelmatig op teken! ETEN EN DRINKEN: bij alle kampen wordt er na 1 uur sporten een 5-tal minuten gepauzeerd. Gelieve een drankje en iets gezond om te eten mee te geven. Iedereen voorziet een eigen lunchpakket voor de middagpauze. Het is niet de bedoeling dat de teens eten gaan kopen voor onder de middag. Neem voldoende drank mee! Zeker bij warm weer. ALGEMEEN: voor het brengen en het halen van de kinderen: gelieve je te houden aan de begin- en einduren van de sportkampen. De afdeling sport behoudt zich het recht om een sportkamp te annuleren, bij te weinig inschrijvingen. De foto’s die tijdens de sportkampen genomen worden, mag de vzw Sportpromotie in hun brochures e.a. vrij publiceren.

Inschrijvingsdata
Vanaf 04/05/2019 9:00 (Inwoners)
Van 06/05/2019 17:00 tot 04/07/2019 8:00 (Iedereen)

Gelieve uw login gegevens in te vullen:


Ben je nog niet geregistreerd, klik dan op de knop registreer.

Registreer via eID

Registreer hier

back to top