SPORTKAMPEN NAJAAR - OPVANG

Bij kampen waar '*-*' achter staat, is er opvang mogelijk via onze externe partner. Bij praktische info vindt u meer informatie hiervan.

Herfstwandeling 12/10 -

1917 - 1971 Dienst Sport
0 vrije plaatsen
Hele dag
21/HW01
Gaat door op:
12/10/2021
Van 08:30 tot 17:00
Prijs: € 15.00
Vervoer
We verplaatsen ons met een autocar van Hasselt naar Tongeren en weer terug.

Programma
 • 08u30: verzamelen op de parking achter sporthal Alverberg, Herkenrodesingel 33
 • 09u00: vertrek met de bus naar Pliniuspark Tongeren
 • 10u00: vertrek wandelingen
 • 12u00-13u00: middagpauze (soep met brood & 1 consumptie inbegrepen)
 • 13u15: busvervoer naar Sint-Truiderpoort.
 • 13u30: vertrek wandelingen
 • 15u30: koffie en taart (inbegrepen)
 • 16u30 à 17u00: vertrek terug naar Hasselt
 • ±17u30 (afhankelijk van het verkeer): aankomst sporthal Alverberg
Wandelingen voormiddag
Je kan in de voormiddag ter plaatse kiezen tussen twee natuurwandelingen op voornamelijk onverharde wegen, die starten aan het Pliniuspark.
±5 km & ±8 km. Rakend aan de 2de-eeuwse stadsomwalling van Tongeren liggen deze landschapswandelingen boven op een schijnbaar natuurlijke heuvelrug. Maar eigenlijk is het een monumentaal aarden bouwwerk, dat deel uit maakte van het aquaduct van de Romeinse stad Tongeren. Er komen lichte hellingen in beide wandelingen voor. We beklimmen één trap om bovenop de heuvelrug te wandelen.

Wandelingen namiddag
Door maatregelen omtrent Corona kunnen we geen groepsbezoeken in een museum vastleggen. We bieden als alternatief een culturele stadswandeling met gids aan of een natuurwandeling.
Natuurwandeling ±8 km: deze wandeling start in de stad. Je wandelt via de Grote Markt, langs het Gallo-Romeins museum en door een stukje van het Begijnhof naar het natuurreservaat 'de Kevie'.
Culturele stadswandeling met gids: je vertrekt aan Sint-Truiderpoort, bezoekt de Grote Markt met Ambiorix, de Basiliek, het Begijnhof, Moerenpoort, de middeleeuwse omwalling en het vernieuwde stadspark 'De Motten'.
Deze wandeling duurt ongeveer 2 uur. Opgelet, Tongeren ligt op een heuvel. Dit is geen vlakke stadswandeling.
Indien je de culturele stadswandeling wil doen, dien je dit op voorhand door te geven. (max 75 plaatsen) Nadat je je inschrijving hebt toegevoegd aan het winkelmandje kom je op de bestelpagina, waar je onderaan het bezoek kan aanvinken. Heb je dit bezoek niet aangeduid en wil je dit toch meedoen? Als je inschrijving is afgerond, kun je het zelf niet meer toevoegen, maar dien je ons hiervoor telefonisch te contacteren op 011/23 94 50.

Stevige wandelschoenen of ander sportief schoeisel is een must!
Voorzie 2 paar schoenen, een paar stevige wandelschoenen en een proper paar voor in de bus.

We passen het tempo aan, aan het niveau van de groep.

PRIJZEN
€ 15,00 p.p. (Basistarief: inbegrepen: de busreis, begeleiding, verzekering, soep met brood, consumptie ’s middags en koffie en taart in de namiddag)
€ 5,00 p.p. extra voor de culturele stadswandeling met gids

Opgelet: online inschrijven = onmiddellijk online betalen. Indien je niet over netbanking beschikt, kun je telefonisch inschrijven. Meerdere personen tegelijk inschrijven kan enkel telefonisch. Volgende gegevens hebben we nodig: naam & voornaam, rijksregisternummer, adres, telefoonnummer en e-mailadres. 011/23 94 50

Wat breng je mee?

 • Stevige wandelschoenen!! Zeker geen gewone schoenen. Wanneer het veel geregend heeft in de periode vooraf, zal het modderig zijn.
 • Extra paar schoenen dat we achterlaten in de bus om met propere schoenen de busreis terug naar huis aan te vatten.
 • Pas je kledij aan het weer aan. Voorzie een regenjas bij regenweer en zonnecrème en een hoedje of petje bij stralend zonnig weer.
 • Soep met brood en 1 consumptie 's middags is in de prijs inbegrepen. Je mag nog een eigen lunchpakket extra meebrengen. Extra drank is ’s middags ter plaatse verkrijgbaar.
 • Als je de culturele stadswandeling met gids wil meedoen, dien je hiervoor op voorhand in te schrijven. Aan de hand van het aantal ingeschreven personen voor het bezoek reserveren we een aantal gidsen. Om deze reden is het niet mogelijk om op de dag zelf nog aan deze wandeling deel te nemen als u hiervoor niet ingeschreven bent.
 • Mogen we vragen aan de Nordic Walkers om samen te wandelen.
 • Goed humeur en wees verdraagzaam!!
Tip: indien de wandelingen volzet zijn op het moment dat je wil inschrijven, zet je je best op de wachtlijst. Als er annulaties zijn, contacteren we de personen op de wachtlijst om mee te gaan.
Opgelet: indien je (zelfs in laatste instantie) belet bent om deel te nemen aan de wandeling, gelieve ons dan te verwittigen op sportpromotie@hasselt.be . Dan kunnen we eventueel personen die op de wachtlijst staan optrommelen om alsnog mee te gaan.

Inschrijvingsdata
 1. 10/09/2021 12:00 tot 11/10/2021 12:00 (Iedereen)
 2. 10/09/2021 12:00 tot 11/10/2021 12:00 (Inwoners)

Gelieve uw login gegevens in te vullen:


Ben je nog niet geregistreerd, klik dan op de knop registreer.

Registreer via eID

Registreer hier

back to top