SPORTKAMPEN NAJAAR - Aanbod beschikbaar vanaf zaterdag 1 oktober!
Start inschrijvingen:
Hasselaren:
online - zaterdag 8 oktober, 9u
telefonisch - maandag 10 oktober, 9u

Iedereen:
online - maandag 10 oktober, 17u
telefonisch - dinsdag 11 oktober, 9u
SPORTCURSUSSEN - ONLINE INSCHRIJVINGEN
De online inschrijvingen worden de dag voordien afgesloten om 8 uur.
Indien er nog plaatsen beschikbaar zijn kan u telefonisch inschrijven op 011 23 94 50.

Herfstwandeling -

1930 - 2004 Hasselt Sport
50 vrije plaatsen
Hele dag
22_HW01
Gaat door op:
20/10/2022
Van 08:30 tot 18:00
Prijs: € 15.00
Vervoer
We verplaatsen ons met een autocar van Hasselt naar Hoensbroek en weer terug.

Programma
 • 08u30: verzamelen op de parking achter sporthal Alverberg, Herkenrodesingel 33
 • 09u00: vertrek met de bus naar Brunssummerheide, NL Heerlen
 • 10u00: vertrek wandelingen
 • 12u00-13u00: middagpauze (groentensoep met brood & 1 consumptie inbegrepen)
 • 13u15: busvervoer naar het kasteel van Hoensbroek.
 • 13u30: vertrek wandelingen of gegidst bezoek van het kasteel
 • 15u30: koffie en taart (inbegrepen)
 • 16u30 à 17u00: vertrek terug naar Hasselt
 • ±17u30 (afhankelijk van het verkeer): aankomst sporthal Alverberg
Wandelingen voormiddag
Je kan in de voormiddag ter plaatse kiezen tussen twee natuurwandelingen op de Brunssummerheide. De Brunssummerheide is een heuvelachtig heidegebied vol verrassingen. Wandel door de restanten van de vroegere naaldbossen of langs de gedeelten met afwisselend loofbos. Geniet van de ruimte op de open zandvlaktes en de karakteristieke vennen. Ook de heide is gevarieerd. Op de drogere gedeelten zie je struikheide groeien en op de nattere gedeelten dopheide. De heide wordt afgewisseld met grassen, struiken en boompjes. De afwisseling zorgt er voor dat er veel verschillende dieren kunnen leven. Je kijkt je ogen uit!
Beide wandelingen starten samen. Je kan kiezen tussen 4,9 km of 7 km. De lange wandeling maakt een extra lus. Hoewel er voornamelijk een zanderige ondergrond is, kan het er drassig zijn. Voorzie zeker stevige wandelschoenen! Beide wandelingen zijn NIET vlak, maar heuvelachtig.

Wandelen of bezoek namiddag
Wandelen rond het kasteel: de omgeving van Kasteel Hoensbroek leent zich perfect voor diverse wandelingen. Je wandelt langs de Geleenbeek, door dorpskernen en prachtige natuur. Onderweg kom je o.a. meer te weten over de historie van ons kasteel en de verhalen van de beruchte bokkenrijders. Helaas is deze wandeling niet meegevallen en hebben we besloten om ook in de namiddag op de Brunssummerheide een mooie wandeling aan te bieden. Dit is niet dezelfde wandeling als de wandelingen in de voormiddag. Deze wandeling is ongeveer 8 km.

Het Kasteel van Hoensbroek is één van de mooiste, best bewaarde en best toegankelijke kastelen van Europa. Het ANWB riep het kasteel dit jaar uit tot allermooiste kasteel van Nederland! We bezoeken het kasteel met een gids. Meer info over het kasteel van Hoensbroek vind je hier.
Indien je wil deelnemen aan het gegidst kasteelbezoek, dien je dit op voorhand door te geven. (max 60 plaatsen) Nadat je je inschrijving hebt toegevoegd aan het winkelmandje kom je op de bestelpagina, waar je onderaan het bezoek kan aanvinken. Heb je dit bezoek niet aangeduid en wil je dit toch meedoen? Als je inschrijving is afgerond, kun je het zelf niet meer toevoegen, maar dien je ons hiervoor telefonisch te contacteren op 011/23 94 50.

Stevige wandelschoenen of ander sportief schoeisel is een must!
Voorzie 2 paar schoenen, een paar stevige wandelschoenen en een proper paar voor in de bus.

We passen het tempo aan, aan het niveau van de groep.

PRIJZEN
€ 15,00 p.p. (Basistarief: inbegrepen: de busreis, begeleiding, verzekering, groentensoep met brood, consumptie ’s middags en koffie en taart in de namiddag)
€ 17,00 p.p. extra voor het gegidst kasteelbezoek.

Opgelet: online inschrijven = onmiddellijk online betalen. Indien je niet over netbanking beschikt, kun je telefonisch inschrijven. Meerdere personen tegelijk inschrijven kan enkel telefonisch. Volgende gegevens hebben we nodig: naam & voornaam, rijksregisternummer, adres, telefoonnummer en e-mailadres. 011/23 94 50

Wat breng je mee?

 • Stevige wandelschoenen!! Zeker geen gewone schoenen. Wanneer het veel geregend heeft in de periode vooraf, kan het modderig zijn.
 • Extra paar schoenen dat we achterlaten in de bus om met propere schoenen de busreis terug naar huis aan te vatten.
 • Pas je kledij aan het weer aan. Voorzie een regenjas bij regenweer en zonnecrème en een hoedje of petje bij stralend zonnig weer.
 • Groentensoep met brood en 1 consumptie 's middags is in de prijs inbegrepen. Eigen lunchpakket nuttigen is in deze zaak niet toegestaan! Extra drank is ’s middags ter plaatse verkrijgbaar.
 • Als je het gegidst kasteelbezoek wil meedoen, dien je hiervoor op voorhand in te schrijven (17,00€/p.p. extra). Aan de hand van het aantal ingeschreven personen voor het bezoek reserveren we een aantal gidsen. Om deze reden is het niet mogelijk om op de dag zelf nog aan dit gegidst bezoek deel te nemen als u hiervoor niet ingeschreven bent.
 • Mogen we vragen aan de Nordic Walkers om samen te wandelen.
 • Goed humeur en wees verdraagzaam!!
Tip: indien de wandelingen volzet zijn op het moment dat je wil inschrijven, zet je je best op de wachtlijst. Als er annulaties zijn, contacteren we de personen op de wachtlijst om mee te gaan.
Opgelet: indien je (zelfs in laatste instantie) belet bent om deel te nemen aan de wandeling, gelieve ons dan te verwittigen op sportpromotie@hasselt.be . Dan kunnen we eventueel personen die op de wachtlijst staan optrommelen om alsnog mee te gaan.

Inschrijvingsdata
 1. 08/09/2022 14:00 tot 19/10/2022 12:00 (Iedereen)
 2. 08/09/2022 14:00 tot 19/10/2022 12:00 (Inwoners)

Gelieve uw login gegevens in te vullen:


Ben je nog niet geregistreerd, klik dan op de knop registreer.

Registreer via eID

Registreer hier

back to top