Herfstwandeling -

1930 - 2005 Hasselt Sport
Kuringen - Abdijsite Herkenrode
Herkenrodeabdij 4, 3511 Hasselt
68 vrije plaatsen
Hele dag
23_HW01
Gaat door op:
03/10/2023
Van 10:00 tot 16:00
Prijs: € 16.00
Vervoer
Aangezien we deze keer in Hasselt blijven, voorzien we geen busvervoer. Iedereen gaat op eigen kracht naar de abdij van Herkenrode.
Plan hier je verplaatsing naar de Herkenrode Abdij met het openbaar vervoer (de Lijn).

Programma
 • 09u45: aanmelden aan het Poortgebouw van de abdij van Herkenrode.
 • 10u00: vertrek wandelingen. Ter plaatse kiezen tussen 2 wandelingen (ongeveer 5 km en ongeveer 8 km)
 • 12u00-13u00: middagpauze: tomatensoep met brood & 1 consumptie (koffie - frisdrank of pils) inbegrepen. De inbegrepen consumptie heeft een waarde van 3,20€. Indien je iets duurder wil drinken, betaal je zelf het verschil bij.
 • 13u00: maak bij inschrijving je keuze tussen:
  • Op stap met ... de abdis (= ludieke themarondleiding in het belevingscentrum)
  • Kruiden- en inspiratietuin (= het boeiende verhaal van kruiden en hun gebruik)
  • Wandeling ongeveer 8 km (= andere wandeling dan in de voormiddag)
 • 15u00: koffie en taart (inbegrepen)
Wandelingen voormiddag
Je kan in de voormiddag ter plaatse kiezen tussen twee natuurwandelingen aan de abdij van Herkenrode.
De dreven rond de abdijsite zijn hersteld tot aangename wandelpaden. Langs de dreven zijn streekeigen boomsoorten aangeplant, zoals es en zomereik. De wandelingen voeren je langs hoogstamboomgaarden, vochtige graslanden, akkers, weilanden, hagen, poelen en een historische houtwal. Zowel de groene als de gele wandelroute zijn hertekend. De groene route laat je wandelen door het historisch hart op het domein. Terwijl de gele wandeling je leidt langs vijvers, tuinen en grachten en deels door het Engels park, met unieke bomen van circa 200 jaar oud.
Relax-o-meter:
geen fit-o-meter, maar een relax-o-meter! Wandelen in een prachtige omgeving en ondertussen lichtjes bewegen, maar vooral ontspannen.
Beide wandelingen starten samen. Je kan ter plaatse kiezen tussen 5 km (gele wandeling gecombineerd met de relax-o-meter) of 8 km (gele & blauwe wandeling).
Afhankelijk van het weer in de periode voor de wandeling kan het er drassig zijn. Voorzie zeker stevige wandelschoenen! Beide wandelingen zijn vlak. We wandelen in groep.

Wandelen of bezoek namiddag
Wandelen
In de namiddag korten we de rode wandeling (9,2 km) in tot een vlakke wandeling van ongeveer 8 km.
Op stap met ... de abdis (ludieke themarondleiding in het belevingscentrum)
Maak kennis met de fascinerende wereld van een vrouwenabdij, samen met de laatste abdis van Herkenrode, Joséphine de Gondrécourt. Ze vertelt je alles over het leven in Herkenrode, doorspekt met pittige anekdotes en boeiende weetjes. Maar let op… Net zoals van haar zusters verwacht ze van jou ook absolute vroomheid en gehoorzaamheid! Wanneer je een ‘andere’ rondleiding wil, doorspekt met humor en anekdotes, dan is deze rondleiding iets voor jou!
Kruiden- en Inspiratietuin (het boeiende verhaal van kruiden en hun gebruik)
Een kruidengids leidt je rond in dit hedendaags kruidenpark: 2 hectaregroot en met meer dan 500 verschillende planten in een bijzondere architectuur. Je ontdekt boeiende kruidenweetjes en... komt heerlijk tot rust.

Indien je wil deelnemen aan een gegidst bezoek, dien je dit op voorhand door te geven (max 40 plaatsen voor de rondleiding met de abdis én max 40 plaatsen voor de rondleiding in de kruiden- en inspiratietuin). Nadat je je inschrijving hebt toegevoegd aan het winkelmandje kom je op de bestelpagina, waar je onderaan het bezoek kan aanvinken. Heb je dit bezoek niet aangeduid en wil je dit toch meedoen? Als je inschrijving is afgerond, kun je het zelf niet meer toevoegen, maar dien je ons hiervoor telefonisch te contacteren op 011/23 94 50.

Stevige wandelschoenen of ander sportief schoeisel is een must!
We passen het tempo aan, aan het niveau van de groep.

PRIJZEN
€ 16,00 p.p. (Basistarief: inbegrepen: begeleiding, verzekering, tomatensoep met brood, consumptie ’s middags en koffie en taart in de namiddag)
€ 9,00 p.p. extra voor een gegidst bezoek. Dus wandelen + bezoek = € 25,00 p.p.

Opgelet: online inschrijven = onmiddellijk online betalen. Indien je niet over netbanking beschikt, kun je telefonisch inschrijven. Meerdere personen tegelijk inschrijven kan enkel telefonisch. Volgende gegevens hebben we nodig: naam & voornaam, rijksregisternummer, adres, telefoonnummer en e-mailadres. 011/23 94 50

Wat breng je mee?

 • Stevige wandelschoenen!! Zeker geen gewone schoenen. Wanneer het veel geregend heeft in de periode vooraf, kan het modderig zijn.
 • Pas je kledij aan het weer aan. Voorzie een regenjas bij regenweer en zonnecrème en een hoedje of petje bij stralend zonnig weer.
 • We zijn te gast in Brasserie 'de Paardenstallen'. Tomatensoep met brood en 1 consumptie 's middags is in de prijs inbegrepen. Je mag uitzonderlijk een eigen lunchpakket nuttigen of je kan er ter plaatse iets bestellen. Bekijk hier de menukaart.
 • Als je het gegidst bezoek wil meedoen, dien je hiervoor op voorhand in te schrijven (9,00€/p.p. extra). Aan de hand van het aantal ingeschreven personen voor het bezoek reserveren we een aantal gidsen. Om deze reden is het niet mogelijk om op de dag zelf nog aan dit gegidst bezoek deel te nemen als je hiervoor niet ingeschreven bent.
 • Goed humeur en wees verdraagzaam!!
Tip: indien de wandelingen volzet zijn op het moment dat je wil inschrijven, zet je je best op de wachtlijst. Als er annulaties zijn, contacteren we de personen op de wachtlijst om mee te gaan.
Opgelet: indien je (zelfs in laatste instantie) belet bent om deel te nemen aan de wandeling, gelieve ons dan te verwittigen op sportpromotie@hasselt.be . Dan kunnen we eventueel personen die op de wachtlijst staan optrommelen om alsnog mee te gaan.

Hoe bereik je de abdij van Herkenrode?
Met de fiets: Abdijsite Herkenrode ligt tussen knooppunt 94 en 237 van het Limburgse fietsroutenetwerk. Stippel hier je fietstocht uit.
Met het openbaar vervoer: plan hier je verplaatsing naar de Herkenrode Abdij met het openbaar vervoer (de Lijn).
Met de auto: adres: Herkenrodeabdij 4, 3511 Hasselt. Voor de abdijsite is er een ruime parking tussen de dreven. De parking is gratis. Parkeren in de dreven is verboden. Wie beschikt over een geldige parkeerkaart voor personen met een handicap volgt de signalisatie en kan vlakbij het poortgebouw parkeren.


Inschrijvingsdata
 1. 07/09/2023 14:00 tot 02/10/2023 12:00 (Iedereen)

Gelieve uw login gegevens in te vullen:


Ben je nog niet geregistreerd, klik dan op de knop registreer.

Registreer via eID

Registreer hier

back to top